abang

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Langsung menyang: navigasi, golèk

Basa Jawa[sunting]

Tembung kaanan[sunting]

abang (ꦲꦧꦁ)

  1. warna kaya déné warnané gêtih;

Unggah-ungguh basa[sunting]

Ngoko Krama Krama Inggil
abang abrit -

Kocap[sunting]

  1. (baku) /abaŋ/

Paribasan[sunting]

  • abang-abang lambé; têtêmbungan manis mung samudana,
  • ngabang bironi; bingung ênggone golèk butuh,

Rèferensi[sunting]

  • Poerwadarminta. 1939. Bausastra Jawa. Batavia: J. B. Wolters' Uitgevers-Maatschappij N. V. Groningen.

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org

Sumber artikel iki saka kaca situs web: "http://jv.wiktionary.org/w/index.php?title=abang&oldid=77138"