abang

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Langsung menyang: navigasi, golèk

Basa Jawa[sunting]

Tembung kaanan[sunting]

abang (ꦲꦧꦁ)

  1. warna kaya déné warnané gêtih;

Unggah-ungguh basa[sunting]

Ngoko Krama Krama Inggil
abang abrit -

Kocap[sunting]

  1. (baku) /abaŋ/

Paribasan[sunting]

  • abang-abang lambé; têtêmbungan manis mung samudana,
  • ngabang bironi; bingung ênggone golèk butuh,

Rèferensi[sunting]

  • Poerwadarminta. 1939. Bausastra Jawa. Batavia: J. B. Wolters' Uitgevers-Maatschappij N. V. Groningen.

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939

Sumber artikel iki saka kaca situs web: "http://jv.wiktionary.org/w/index.php?title=abang&oldid=77138"