Wikisastra:Pendhapa

Saka Wikisastra, bausastra mardika
(Kaelih saka Kaca Utama)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wiktionary-logo-v2-jv-without-text-and-tiles.svg
Sugeng rawuh ing

Wikisastra
bausastra mardika basa Jawa
Sapréné ana 61.019 èntri mawa wedharan basa Jawa.

Bab Wikisastra Tembung Sasi Iki

Sugeng rawuh ing Wikisastra, situs Wiktionary ing basa Jawa. Situs iki minangka proyèk tembayatan (kolaboratif) kang ancas mbangun bausastra (kamus) manéka basa mawa kontèn mardika. Ing kéné, kabèh tembung saka manéka basa kawedharaké sarana basa Jawa.

Wikisastra ora kaya bausastra lumrahé. Kontèné ngemu dasanama (tésaurus), panuntun guru lagu (rhyme guide), serat pitembungan (phrase book), setatistik basa lan apéndhik. Wikisastra ora mung ngemu wedharaning tembung, nanging uga katerangan liyané supaya wong-wong bisa sumurup surasané tembung. Mula, katerangan bab mulabukané tembung (étimologi), cara pangucapé tembung, conto panganggoning tembung, tembung sawerdi (sinonim), tembung kosokbalèn (antonim), lan pertalan (tarjamahan) uga kalebu ing kéné.

Wikisastra iku wiki, kang tegesé kowé kena mbesut lan ngowahi, lan kabèh kontèné kaayoman ing lisènsi cacah loro: Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License lan GNU Free Documentation License. Sadurungé kowé ngéwangi mbangun situs iki, prayoga kowé maca sawenèh kaca pitulung. Kowé uga kudu ngerti manawa wiki iki béda saka wiki liyané. Ing kéné ana paugeran kang keket bab tata gelar (layout) lan paugeran bab isèn-isèn. Kowé bisa sinau cara nggawé kaca, cara mbesut èntri, njajal ing bak wedhi, lan marani Gapura Paguyuban supaya kowé bisa urun daya nuwuhaké Wikisastra iki.

(Ngoko) Proyèk Wiktionary iki digawé kanggo mujudné bausastra (kamus) kabèh basa ing sakdonya sing paling pepak. Ing situs iki, sapa waé sing gelem ngisi Wiktionary ing basa Jawa isa langsung nulis. Isi Wiktionary ana ing ngisoré Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesé bébas lan bakal bébas nganti salawasé. Uga supaya padha mriksani hak cipta kanggé katrangan sing luwih cetha bab hak cipta, sumber kabukak, lan isi mardika. Kanggo nyoba-nyoba mangga njajal mbesut ing kothak wedhi

ꦮꦼꦂꦢꦶ
ꦏꦶꦠꦶꦂꦫꦤ꧀
ꦕꦺꦴꦤ꧀ꦠꦺꦴꦤꦶꦁ​ꦥꦔꦁꦒꦺꦴ
ꦱꦸꦭꦱ꧀ꦠꦿꦶ​ꦧꦼꦂꦧꦻꦤ꧀ꦧꦭꦶꦁꦧꦭꦶꦁ​ꦢꦶ​ꦢꦼꦥꦤ꧀ꦫꦸꦩꦃ꧉
ꦱꦸꦭꦱ꧀ꦠꦿꦶ​ꦢꦺꦴꦭꦤ꧀ꦤꦤ꧀​ꦏꦶ​ꦠꦶꦂꦫꦤ꧀​ꦲꦶꦁ​ꦔꦂꦲꦼꦥ꧀ꦲꦺꦴꦩꦃ꧉

꧋ꦱꦸꦒꦺꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦲꦶꦁ​ꦮꦶꦏꦶꦱꦱ꧀ꦠꦿ꧈​ꦱꦶꦠꦸꦱ꧀ꦮꦶꦏ꧀ꦱꦾꦼꦤ꧀ꦤꦺꦫꦶ​ꦲꦶꦁ​ꦧꦱꦗꦮ꧉​ꦱꦶꦠꦸꦱ꧀​ꦲꦶꦏꦶ​ꦩꦶꦤꦁꦏ​ꦥꦿꦺꦴꦪꦺꦏ꧀ꦠꦼꦩ꧀ꦧꦪꦠ꧀ꦠꦤ꧀​ꦏꦔꦚ꧀ꦕꦱ꧀​ꦩ꧀ꦧꦔꦸꦤ꧀ꦧꦲꦸꦱꦱ꧀ꦠꦿ​ ꧌ꦏꦩꦸꦱ꧀꧍​ꦩꦤꦺꦏ​ꦧꦱ​ꦩꦮ​ꦏꦺꦴꦤ꧀ꦠꦺꦤ꧀ꦩꦂꦣꦶꦏ꧉​ꦲꦶꦏꦺꦤꦺ꧈​ꦏꦧꦺꦃ​ꦠꦼꦩ꧀ꦧꦸꦁ​ꦱꦏ​ꦩꦤꦺꦏ​ꦧꦱ​ꦏꦮꦺꦝꦂꦫꦏꦺ​ꦱꦫꦤ​ꦧꦱ​ꦗꦮ꧉

Werdi
kitiran
Contoning panganggo
Sulastri bermain baling-baling di depan rumah.
Sulastri dolanan kitiran ing ngarep omah.
Proyèk liya