Wiktionary:Bausastra Poerwadarminta/B

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

bab (Ar) krama/ngoko

  1. jêjêring karangan;
  2. prakara kang dirêmbug;
  3. mungguh ing.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babadan
Lingga: (babad)

  1. palêmahan sing wis dibabadi;
  2. êngg (sawah) kang turun-tumurun (pusaka).








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babagan
Lingga: (babag)

  1. bambinging prau kang diwrata (kanggo ngunggahake barang ing prau lsp);
  2. mungguh ing bab ...








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babah

  1. sêbutane Tyonghwa pranakan sing wis tuwa.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babahan

  1. lawang;









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babak-salu krama/ngoko

  1. bangsaning klabang gêdhe.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babakan

  1. pêcèlan klikaning wit.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babar krama/ngoko

  1. (utawa mbabar) bisa dadi akèh (tmr. olah-olahan);
  2. (utawa mbabar) dadi akèh, tangkar-tumangkar akèh (tmr. wiji lsp);
  3. (utawa mbabar) br badhar, malih bali kaya wujude kang sakawit;
  4. (utawa mbabar (-ake) layar mbèbèr layar:








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babar-pisan krama/ngoko

  1. kabèh (dikatutake);
  2. pambangêt atêgês têmênan, upama durung babar-pisan;








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babaran krama/ngoko

  1. kang wis dibabar (digarap, disoga);
  2. br wêdharan;
  3. ki duwe anak.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babarji êngg krama/ngoko

  1. babar-pisan;
  2. pc mati, sirna babar pisan.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babat krama/ngoko

  1. wadhuk pangrêmêtan pangan (tmr. kewan bêlèhan);









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babi krama/ngoko

  1. bangsaning cèlèng sing wis tutut.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

bablas krama/ngoko

  1. ilang saka ing pandêlêngan (lunga lsp);
  2. wis adoh (lakune lsp);
  3. têrus bae (tanpa menggok);
  4. wis akèh (pasinaone lsp);
  5. wis têkan kang dijangka;
  6. pc krungu saka kadohan.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babo krama/ngoko

  1. sabawa mratelakake saguh, wani lsp;
  2. br saèm. dhuh.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babok êngg krama/ngoko

  1. babon (pawitan);
  2. (utawa babokan) kang baku.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babon krama/ngoko

  1. pitik wadon (wis ngêndhog);
  2. kang dadi lajêr (liyane prasasat dadi pange utawa anake);
  3. pawitan (kang dianakake);
  4. awak-awaking barang sing mawa tutup (cangkir, bèsèk lsp);
  5. kang asli (tmr. layang, kb turunan)








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babragan krama/ngoko

  1. paga (wadhah kwali lsp).









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babrik krama/ngoko

  1. êngg pabrik.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babu

  1. (Kw) biyung;
  2. krama/ngoko wong wadon sing gawene momong lsp (tmr. bature wong ngamônca)
Kacocogna karo
  • babon.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babuh

Kacocogna karo








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

babut krama/ngoko

  1. bangsaning klasa kang digawe wulu wêdhus lsp. ditênun.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

bacin krama/ngoko

  1. ambu kang ora enak (kaya ambuning idu lsp)









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

bacira

  1. (Snk) (Kw) plataran, alun-alun.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

bacot

  1. êngg irung;
  2. ks congor, cangkêm.








Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

bacêg krama/ngoko

  1. êngg kunthing.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

bacêk krama/ngoko

  1. banyune ora bisa mili (tmr. sawah, palêmahan).









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

badan alus

  1. roh, sukma;









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

badan wadhag

  1. awak kang kasatmata;









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.

basa Jawa[besut]

badha

  1. êngg pc padha.









Kata kunci/keywords: arti Bausastra Poerwadarminta/B, makna Bausastra Poerwadarminta/B, definisi Bausastra Poerwadarminta/B, tegese Bausastra Poerwadarminta/B, tegesipun Bausastra Poerwadarminta/B
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.