Wiktionary:Tembung kanthi aksara wiwitan H

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jump to navigation Jump to search
Bali menyang indèks artikel


Dhaptar ing ngisor iki arupa tembung kang asalé saka Basa Indonesia lan jarwané ing Basa Jawa. Tembung kang dicithak 'kandel' dipigunakaké jroning tataran basa Jawa krama.

H[besut]

  • habis = entèk, telas
    • dihabiskan = dientèkaké
    • menghabisi = mungkasi
    • menghabiskan = ngrampungaké
    • penghabisan = pungkasan
    • kehabisan = kentèkan
  • hablur = jendhelan
  • hadang = adhang, cegat
    • menghadang = ngadhang, nyegat
  • hadap = adhep
    • menghadap = ngadhep
    • menghadapi = ngadhepi
    • dihadapkan = diadhepaké
    • berhadapan = arep=arepan
    • terhadap = marang
  • hadiah = hadhiah, ganjaran
    • berhadiah = ana hadhiahé
  • hadir = ana, teka, wonten
    • hadirin = para rawuh
    • menghadiri = nekani, ngrawuhi
  • hafal = apal
    • menghafalkan == ngapalaké
    • hafalan = apalan
  • hai = hé, é
  • haid = haid
  • hajar, dihajar = digebug
  • hajat = kajat, niyat
    • berhajat = duwé kajat
    • hajatan = kajatan
    • hajat besar = ngising, bobotan
    • hajat kecil = nguyuh, tetoyan
  • haji = kaji
  • hak, wewenang = hak
  • hak sepatu = tungkak sepatu
  • hakikat = hakèkat
  • hakiki = bener, sabeneré
  • hakim = hakim
    • menghakimi = mutusi prakara
  • hal = hal, bab, prakara
  • halal = halal, kalal, sah
    • menghalalkan = ngalalaké
  • halaman, rumah = latar, pekarangan
  • halaman, buku = kaca (buku)
  • halang = alang
    • menghalangi = ngalangi
    • halangan = alangan
    • terhalang = kepalang, kalingan
  • halau = gusah
    • dihalau = digusah
    • menghalau = nggusah
  • halilintar = kilat, thathit
  • halimun = kabut, pedhut
  • halte = halte
  • haluan = ancas, tujuan
    • sehaluan = setujuan, seancas
  • halus = alus
  • hama = ama

Cathetan[besut]

  1. Aksara sing dicithak kandel (bold), utawa kanthi aksara pisanan nganggo aksara kapital (gedhé) nuduhaké tembung basa krama.

Sumber[besut]

  1. Kamus Indonesia - Daerah Jawa, Bali, Sunda, Madura, Sugiarto, dkk, PT Gramedia Pustaka Utama, 2007
Bali menyang indèks artikel


Bali menyang indèks artikel