Wiktionary:Tembung kanthi aksara wiwitan H

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jujug: navigasi, golèk
Bali menyang indèks artikel

Dhaptar ing ngisor iki arupa tembung kang asalé saka Basa Indonesia lan jarwané ing Basa Jawa. Tembung kang dicithak 'kandel' dipigunakaké jroning tataran basa Jawa krama.

H[besut]

  • habis = entèk, telas
    • dihabiskan = dientèkaké
    • menghabisi = mungkasi
    • menghabiskan = ngrampungaké
    • penghabisan = pungkasan
    • kehabisan = kentèkan
  • hablur = jendhelan
  • hadang = adhang, cegat
    • menghadang = ngadhang, nyegat
  • hadap = adhep
    • menghadap = ngadhep
    • menghadapi = ngadhepi
    • dihadapkan = diadhepaké
    • berhadapan = arep=arepan
    • terhadap = marang
  • hadiah = hadhiah, ganjaran
    • berhadiah = ana hadhiahé
  • hadir = ana, teka, wonten
    • hadirin = para rawuh
    • menghadiri = nekani, ngrawuhi
  • hafal = apal
    • menghafalkan == ngapalaké
    • hafalan = apalan
  • hai = hé, é
  • haid = haid
  • hajar, dihajar = digebug
  • hajat = kajat, niyat
    • berhajat = duwé kajat
    • hajatan = kajatan
    • hajat besar = ngising, bobotan
    • hajat kecil = nguyuh, tetoyan
  • haji = kaji
  • hak, wewenang = hak
  • hak sepatu = tungkak sepatu
  • hakikat = hakèkat
  • hakiki = bener, sabeneré
  • hakim = hakim
    • menghakimi = mutusi prakara
  • hal = hal, bab, prakara
  • halal = halal, kalal, sah
    • menghalalkan = ngalalaké
  • halaman, rumah = latar, pekarangan
  • halaman, buku = kaca (buku)
  • halang = alang
    • menghalangi = ngalangi
    • halangan = alangan
    • terhalang = kepalang, kalingan
  • halau = gusah
    • dihalau = digusah
    • menghalau = nggusah
  • halilintar = kilat, thathit
  • halimun = kabut, pedhut
  • halte = halte
  • haluan = ancas, tujuan
    • sehaluan = setujuan, seancas
  • halus = alus
  • hama = ama

Cathetan[besut]

  1. Aksara sing dicithak kandel (bold), utawa kanthi aksara pisanan nganggo aksara kapital (gedhé) nuduhaké tembung basa krama.

Sumber[besut]

  1. Kamus Indonesia - Daerah Jawa, Bali, Sunda, Madura, Sugiarto, dkk, PT Gramedia Pustaka Utama, 2007
Bali menyang indèks artikel
Bali menyang indèks artikel