Wiktionary:Tembung kanthi aksara wiwitan J

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jump to navigation Jump to search
Bali menyang indèks artikel


Daftar ing ngisor iki arupa tembung kang asalé saka Basa Indonesia lan jarwané ing Basa Jawa. Tembung kang dicithak 'kandel' dipigunakaké jroning tataran basa Jawa krama.

J[besut]

  • jabal, menjabal = ngrampas, mbégal
  • jabang bayi = jabang bayi
  • jabar, menjabarkan = nerangaké
  • jabat, menjabat = nyekel gawéan, mengku jabatan
  • jabatan = jabatan
  • jabat tangan = salaman
  • jadah = jadah
  • jadi = dadi, dados
    • jadi-jadian = gawéan
    • kejadian = kedadéan
    • menjadikan = ndadèaké
    • menjadi-jadi = saya ndadi
    • terjadi = dumadi

Sumber[besut]

  1. Kamus Indonesia - Daerah Jawa, Bali, Sunda, Madura, Sugiarto, dkk, PT Gramedia Pustaka Utama, 2007
Bali menyang indèks artikel