Wiktionary:Tembung kanthi aksara wiwitan P

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bali menyang indèks artikel


Daftar ing ngisor iki arupa tembung kang asalé saka Basa Indonesia lan jarwané ing Basa Jawa. Tembung kang dicithak 'kandel' dipigunakaké jroning tataran basa Jawa krama.

P[besut]


  • pabean = pabéan
  • pacar, kekasih = pacangan
    • berpacaran = yang-yangan, sir-siran
  • pace = pacé
  • paceklik = paceklik
  • pacet = pacet, lintah
  • pacu, balap = balap
  • ** pacuan kuda = balapan jaran
  • pacul = pacul

pada, kepada = nyang, katur

    • daripada = ketimbang
    • padamu = kanggomu
    • padahal = sakjané, mangka (kamangka)
  • padam = mati
    • memadamkan = nyirep
  • padat = padhet
  • padi = pari, pantun
  • pagar = pager
  • pagi = ésuk
  • paha = pupu


  • prosa = gancaran


Sumber[besut]

  1. Kamus Indonesia - Daerah Jawa, Bali, Sunda, Madura, Sugiarto, dkk, PT Gramedia Pustaka Utama, 2007
Bali menyang indèks artikel