Menyang kontèn

buri

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

buri

ngoko
Krama buri
Ngoko buri
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. (ing buri) sisih utawa ener sing diungkuraké, kb (ing) arep;
  2. pérangan kang kari;
  3. (utawa buri omah) pakarangan ing pungkuraning omah;
  4. (utawa buri-buri, tembé buri) ing tembé, bésuk;
  5. (utawa buri-buri, pamburiné
ngoko
Krama buri
Ngoko buri
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

pawingkingipun). ing sabakdané, ing bésuké;

  1. (utawa wong buri) êngg wong désa kang ora duwé wewenang lan ora dikudokaké nindakaké pakaryan kaya panunggalané;







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti buri, makna buri, definisi buri, tegese buri, tegesipun buri

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.