dêmang

Saka Wikisastra, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

dêmang krama/ngoko

  1. ak lêlurahing bêkêl (karèrèhane mantri utawa wong kang duwe sawah) ngiras dadi lêlurahing kapulisèn;
  2. sêsêbutane sawênèhing abdi-dalêm:
  3. ak sêsêbutane glondhong (lurah desa);
  4. ak saèm. asistèn-wêdana;
  5. êngg panggêdhening tanah pêrdikan;







Kata kunci/keywords: arti dêmang, makna dêmang, definisi dêmang, tegese dêmang, tegesipun dêmang

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.