dhuwur

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

dhuwur

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko dhuwur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. (utawa sadhuwure
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko dhuwur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

sanginggilipun

krama
Krama dhuwur
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

) ngungkuli;

  1. ukuran miturut dawaning dêdêge, upama dhuwure limang kaki;
  2. adoh antarane yèn kasawang saka ngisor, upama ênggone mabur dhuwur bangêt;
  3. ent luhur (tmr. pangkat, gêgayuhan), muluk, unggul (tmr. panêmu, kawruh), lumuh kasor (tmr. wêwatakan);








Kata kunci/keywords: arti dhuwur, makna dhuwur, definisi dhuwur, tegese dhuwur, tegesipun dhuwur
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.