Menyang kontèn

gaman

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

gaman

ngoko
Krama gaman
Ngoko gaman
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

dedamel

krama
Krama gaman
Ngoko gaman
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. piranti dianggo nglawan utawa nanggulang mungsuh;
  2. piranti dianggo nyambut gawé
    Kacocogna karo arit, wadung lsp;
  3. br wadya-bala, prajurit.







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti gaman, makna gaman, definisi gaman, tegese gaman, tegesipun gaman

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.