kampung

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

kampung krama/ngoko

  1. êngg pakarangan, pomahan;
  2. klumpukaning pomahan-pomahan dadi pêperanganing kutha;
  3. (omah kampung) wanguning omah wujud êmpyak papat nganggo tutup-keyong;
  4. êngg wong desa kang mung duwe pomahan (ora duwe bageyan sawah);
  5. êngg bangsaning pulisi ing desa.







Kata kunci/keywords: arti kampung, makna kampung, definisi kampung, tegese kampung, tegesipun kampung

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.