urut

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jujug: navigasi, golèk

basa Jawa[besut]

urut krama/ngoko

  1. runtut, turut;
  2. (utawa urut kacang, urut-urutan) jèjèr ngarêp buri lêlarikan;
  3. gilir gumanti kalawan ajêg (tumruntun);
  4. (utawa saurut-e) liwat ing sadawane, upama urut-dalan gêdhe: diurut:
  5. diambah (diliwati, diampiri lsp) gênti-gênti saka siji;
  6. (utawa diurutake) ditata (dicritakake lsp) urut-urutan;
  7. (utawa diuruti) ditêkêm (dijapit lsp) banjur ditlusurake supaya padha pêthil utawa pisah (tmr. godhong, sate lsp);
  8. (utawa diurut-urut) diginda ki dipijêti sarana ditlusur-tlusur.








Kata kunci/keywords: arti urut, makna urut, definisi urut, tegese urut, tegesipun urut Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org