dalan

Saka Wikisastra, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Tembung aran[besut]

dalan

  1. papan sing dipijèkake dianggo liwat (diambah);
  2. kanggo têmbung silihan atêgês kang diliwati, kang diambah, kang diênggo mêtu (mlêbu) lsp.
Kacocogna karo dalan banyu, dalan pangan, pipa dalan kêbul;
  1. ent sarana, jalaran, lantaran







Kata kunci/keywords: arti dalan, makna dalan, definisi dalan, tegese dalan, tegesipun dalan

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.