Menyang kontèn

dalan

Saka Wikisastra, bausastra mardika

Basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Témbung aran[besut]

dalan

  1. papan sing dipijèkaké dianggo liwat (diambah);
  2. kanggo tembung silihan ateges kang diliwati, kang diambah, kang dienggo metu (mlebu) lsp.
    Kacocogna karo dalan banyu, dalan pangan, pipa dalan kebul;
  3. ent sarana, jalaran, lantaran







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti dalan, makna dalan, definisi dalan, tegese dalan, tegesipun dalan

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.