êndhas

Saka Wikisastra, bausastra mardika
(Kaelih saka endhas)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Tembung aran[besut]

endhas

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko êndhas
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

mustaka ki

  1. peranganing awak kang dhuwur (gandhèng karo gêmbung sarana gulu);
  2. (utawa êndhas-êndhasan) perangan kang ngarêp (utawa kang dhuwur) tmr. piranti lsp;
  3. kang cêdhak karo tuke (tmr. kali);
  4. ak ekan (tmr. angkaning taun);







Kata kunci/keywords: arti êndhas, makna êndhas, definisi êndhas, tegese êndhas, tegesipun êndhas

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.