jêro

Saka Wiktionary, bausastra mardika
(Kaelih saka jero)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

jêro

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko jêro
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. ing dalêm, upama sajêroning patang taun;
  2. kb jaba, upama ing jêro omah;
  3. lirih lan rêkasa tmr. swara (wong lara bangêt);
  4. ora enggal awoh tmr. pari lsp;
  5. ora enggal olèh jodho tmr. prawan;
  6. ora enggal duwe anak tmr. wong wadon;
  7. têrus ing batin, dirasakake têmênan, upama têmbungku mau aja kotampa jêro;
  8. êngg dalême priyayi gêdhe;








Kata kunci/keywords: arti jêro, makna jêro, definisi jêro, tegese jêro, tegesipun jêro
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org