badhong

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jump to navigation Jump to search

basa Jawa[besut]

badhong krama/ngoko

  1. blebekan rêrêngganing dhadha (wayang, jaran);
  2. êngg praba (rêrênggan ing wayang wangune kaya suwiwi ing buri gêgêr);
  3. êngg bangsaning wuwu gêdhe;
  4. êngg kranjangan pikukuhing tanggul;
  5. êngg blebekan slaka lsp. tutup pawadonan (bocah);
  6. êngg ki pawadonan.








Kata kunci/keywords: arti badhong, makna badhong, definisi badhong, tegese badhong, tegesipun badhong
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org