Menyang kontèn

bangsa

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

bangsa krama/ngoko

  1. jinising manungsa;
  2. gegolonganing manungsa kang tunggal jinis;
  3. kang kalebu gegolongané (déning sipat wewatekané mèh padha), upama
    bangsa-ning wit krambil;







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti bangsa, makna bangsa, definisi bangsa, tegese bangsa, tegesipun bangsa

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.