bangsa

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

bangsa krama/ngoko

  1. jinising manungsa;
  2. gêgolonganing manungsa kang tunggal jinis;
  3. kang kalêbu gêgolongane (dening sipat wêwatêkane mèh padha), upama bangsa-ning wit krambil;








Kata kunci/keywords: arti bangsa, makna bangsa, definisi bangsa, tegese bangsa, tegesipun bangsa
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.