buda

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

buda (Snk) (Kw)

  1. ak araning lintang planit (Mercurius);
  2. dina Rêbo;
  3. krama/ngoko araning agama yasane Sang Buda Gotama;
  4. krama/ngoko kang kagolong ing jaman kuna (sadurunge Islam), upama sastra buda.







Kata kunci/keywords: arti buda, makna buda, definisi buda, tegese buda, tegesipun buda

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.