mantri

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

mantri (Snk)

  1. (Kw) ak juru rêmbug, nayaka;
  2. krama/ngoko araning pangkat ing kraton;
  3. sêsêbutaning priyayi Nêgara kang pagaweane warna-warna, upama mantri guru, mantri cacar, mantri cêngkal lsp.








Kata kunci/keywords: arti mantri, makna mantri, definisi mantri, tegese mantri, tegesipun mantri
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.