mata

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Langsung menyang: navigasi, golèk

basa Jawa[sunting]

mata

ngoko
Krama inggil tingal
Krama mripat
Ngoko mata
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. pirantining panca-driya kang dianggo ndêlêng;


mata krama/ngoko

  1. bolongan ing nam-naman (kranjang lsp);
  2. undêraning wudun, plêniking dhadhu (dhomino lsp), brênjulaning wiji ing pête, kara lsp, lêkikan ing bathok krambil, intên lsp, ing ali-ali (suwêng lsp);
  3. êngg soca ing kayu;
  4. timbangan candu ana 1/100 tail (0,386 g);
  5. êngg wuwuhan pambayaran (pajêg) marang lurah desa








Kata kunci/keywords: arti mata, makna mata, definisi mata, tegese mata, tegesipun mataBooks-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org

Sumber artikel iki saka kaca situs web: "http://jv.wiktionary.org/w/index.php?title=mata&oldid=101344"