Menyang kontèn

mata

Saka Wikisastra, bausastra mardika

Basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Témbung aran[besut]

mata

ngoko
Krama inggil tingal
Krama mripat
Ngoko mata
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. pirantining panca-driya kang dianggo ndeleng;

Cithakan:cléar mata krama/ngoko

  1. bolongan ing nam-naman (kranjang lsp);
  2. mata wudun: bundéraning wudun,
  3. mata dadu (dhomino, lsp): pléniking dhadhu (dhomino lsp),
  4. mata pété: brénjulaning wiji ing pété, kara lsp,
  5. mata krambil (intén, lsp): lékikan ing bathok krambil, intén lsp, ing ali-ali (suwéng lsp);
  6. êngg soca ing kayu;
  7. timbangan candu ana 1/100 tail (0,386 g);
  8. êngg wuwuhan pambayaran (pajeg) marang lurah désa







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti mata, makna mata, definisi mata, tegese mata, tegesipun mata

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.