mata

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jujug: napigasi, golèk

basa Jawa[besut]

mata

ngoko
Krama inggil tingal
Krama mripat
Ngoko mata
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. pirantining panca-driya kang dianggo ndêlêng;


mata krama/ngoko

  1. bolongan ing nam-naman (kranjang lsp);
  2. undêraning wudun, plêniking dhadhu (dhomino lsp), brênjulaning wiji ing pête, kara lsp, lêkikan ing bathok krambil, intên lsp, ing ali-ali (suwêng lsp);
  3. êngg soca ing kayu;
  4. timbangan candu ana 1/100 tail (0,386 g);
  5. êngg wuwuhan pambayaran (pajêg) marang lurah desa








Kata kunci/keywords: arti mata, makna mata, definisi mata, tegese mata, tegesipun mataBooks-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org