mungkad

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

mungkad Aksara Jawa: ꦩꦸ (mu) (ng) (ka)ꦢ꧀ (d)
Lingga: krama/ngoko

  1. padha obah lunga saka ing wêtêng (tmr. cacing, ent nêpsu manèh);;
Kacocogna karo ungkad.








Kata kunci/keywords: arti mungkad, makna mungkad, definisi mungkad, tegese mungkad, tegesipun mungkad
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.