naga

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

naga

  1. (Kw) ak gajah;
  2. (Kw) ula;
  3. krama/ngoko ula gêdhe;
  4. ak ula siluman kang njaga keblat (ana kang alihan sabên dina, sasi, tahun, dianggo petungan).







Kata kunci/keywords: arti naga, makna naga, definisi naga, tegese naga, tegesipun naga

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.