Menyang kontèn

ngilo

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

Tembung kriya

ngilo

WikiBeksa Ngilo Tari Jawa Klasik Gaya Surakarta 10

krama/ngoko

  1. nonton wujudé ing pangilon; ngaca
  2. ak namataké, nyawang;
  3. br ngangen-angen, nggagas (nglimbang-limbang)
  4. (jogèd) ngaca, solah ndeleng kaca hias, rong tangan dara muluk diayun alon mengarep awaké, sak pundhak, matané ndeleng telapak tangan. Biasané awaké uga diayun alus mengiwa lan nengen.


Kacocogna karo

  • ilo.








Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti ngilo, makna ngilo, definisi ngilo, tegese ngilo, tegesipun ngilo

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.