ngungkad

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

ngungkad krama/ngoko ak

  1. nyidhuk banjur diwalik (godhogan tela lsp);
  2. ent nênangi (nêpsu kang wis lêrêm lsp), nyungulake manèh (prakara kang wis sirêp lsp)
Kacocogna karo
  • ungkad, mungkad.








Kata kunci/keywords: arti ngungkad, makna ngungkad, definisi ngungkad, tegese ngungkad, tegesipun ngungkad
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.