njaplak

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

njaplak
Lingga: (japlak)
êngg krama/ngoko

  1. mbêndhèng amba tmr. ikêt-ikêtan;
  2. nyaprang tmr. brêngos;
  3. (utawa njaplèk) cêdhak bangêt;
  4. (n-japlak êndhas) ngênêtake êndhas sarana kapênêt gulune.








Kata kunci/keywords: arti njaplak, makna njaplak, definisi njaplak, tegese njaplak, tegesipun njaplak
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.