patut

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

patut krama/ngoko

  1. (utawa pêpatutan) ak rujuk, mupakat;
  2. cocog, salaras karo;
  3. pc pantês, bêcik (prayoga);
  4. mèmpêr karo kaanane (wujude);
  5. (utawa patute, patutane) êngg layak bae yèn, ayake;








Kata kunci/keywords: arti patut, makna patut, definisi patut, tegese patut, tegesipun patut
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.