sa

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

sa krama/ngoko

  1. siji (tmr. ukuran, wêktu, dhuwit lsp);
  2. tunggal utawa bêbarêngan, upama wong saomah;
  3. (gêdhene, dawane, lsp.) padha karo, upama: gêdhene sagajah:
  4. kabèh, sakabèhe, upama saanane bae;
  5. karo, dalah, upama saanak-bojone;
  6. ing nalika, barêng wis, upama: sapatine si Suta, satêkane ing Sala;
  7. dumunung ing (tmr. papan, arah) upama sakiwane;
  8. sabên, upama sadinane tampa rong rupiyah;
  9. waton, anggêr, upama sabisane bae;
  10. nganti, têkan ing, muput, upama salawase urip, jêrone sadhêngkul.








Kata kunci/keywords: arti sa, makna sa, definisi sa, tegese sa, tegesipun sa
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org