sangat

Saka Wikisastra, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

sangat (Ar) krama/ngoko

  1. golongan pêprincèning waktu ing sadina-dinane (sadina diperang dadi 5, sagolongane nganggo dijênêngi asmane Nabi utawa Malaekat);
  2. waktu sing bêcik dhewe ing sajroning dina (kanggo ngijabake pangantèn lsp).







Kata kunci/keywords: arti sangat, makna sangat, definisi sangat, tegese sangat, tegesipun sangat

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.