sumpah

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

sumpah Aksara Jawa: ꦱꦸ (su)ꦩ꧀ (m) (pa) (h) krama/ngoko

  1. nganggo pasaksining Allah diaturi nêksèni yèn apa sing dikandhakake pancèn nyata utawa bakal dituhoni;







Kata kunci/keywords: arti sumpah, makna sumpah, definisi sumpah, tegese sumpah, tegesipun sumpah

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.