Menyang kontèn

tales

Saka Wikisastra, bausastra mardika
tales

basa Jawa[besut]

Tembung aran

tales

Aksara Jawa: ꦠꦊꦱ꧀

  1. krama/ngoko bangsane kimpul. Colocasia esculenta
  2. (ut. tetales, talesan) krama/ngoko. dhasar, pandhemèn;
  3. dhedhasaring wewaton, landhesaning panemu
  4. êngg pc pinggiran, wates pakarangan lsp;



  • ditalesi. didhasari, dipasangi pandhemèn.




Terjemahan kangge tembung tales[?]



Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti tales, makna tales, definisi tales, tegese tales, tegesipun tales

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.