urip

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

urip

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko urip
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. kang njalari bisa urip;
  2. kaanan bisa mobah-mosik, mundhak gêdhe lsp;
  3. ent bisa mlaku (tmr. main), bisa lêstari (tmr. bakulan lsp), bisa pêcah nalare (tmr. pikiran), ora mandhêg (tmr. jam, mêsin lsp), lêstari murub (tmr. gêni lsp);
  4. nyawa;
  5. kaya têmênan (tmr. gambaran, dongèng lsp), isih tumindak (tmr. kagunan, tata-cara lsp);








Kata kunci/keywords: arti urip, makna urip, definisi urip, tegese urip, tegesipun urip
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.