banjur

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

banjur

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko banjur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. (utawa mbanjur, banjuran
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko banjur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

nglajêng, lajêngan

krama
Krama banjur
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

) êngg têrusan bae tanpa lèrèn;

  1. (utawa mbanjur
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko banjur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

nglajêng

krama
Krama banjur
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

) mlaku têrus;

  1. têrus mlêbu (tmr. dhayoh);
  2. nuli, tumuli;







Kata kunci/keywords: arti banjur, makna banjur, definisi banjur, tegese banjur, tegesipun banjur

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.