batur

Saka Wikisastra, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

batur

  1. (utawa bebatur) krama/ngoko pinggiraning dhasaring omah (pendhapa) kang luwih dhuwur tinimbang lemah sarta kang digawé bata dilépa;
  2. (utawa bebatur) krama/ngoko bata lépan sangganing gedhèg (yèn dideleng saka ing jaba);
  3. êngg krama/ngoko kanca;
ngoko
Krama batur
Ngoko batur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

réncang

krama
Krama batur
Ngoko batur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

réwang, wong kang mèlu wong liya (ngréwangi pagawéyan lsp);







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti batur, makna batur, definisi batur, tegese batur, tegesipun batur

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.