Menyang kontèn

bukak

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

bukak

ngoko
Krama bukak
Ngoko bukak
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

bikak

krama
Krama bukak
Ngoko bukak
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. wis menga utawa wis diwengakaké (tmr. lawang, kantor, toko lsp.);
  2. ora ditutup, upama
    bukak topi;
  3. êngg dicopot (dilèrèni enggoné cekel gawé);







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti bukak, makna bukak, definisi bukak, tegese bukak, tegesipun bukak

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.