dhewe

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

dhewe

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko dhewe
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. ijèn (tanpa rewang) upama kowe apa dhewe bae;
  2. kang pancèn mung dinarbè ing upama iki klambiku dhewe;
  3. dudu wong liyane, upama aku dhewe sing salah, kowe dhewe sing goroh;
  4. mligi saka dayane dhewe (ora karana barang utawa jalaran liyane), upama obah dhewe, mlaku dhewe;
  5. (mung ... dhewe) mligi mung, ngêmungake, upama mung kowe dhewe sing ora sowan;
  6. êngg pc awaku, aku;
  7. wis ora ana kang ngungkuli (ngluwihi) kaanane upama iki sing gêdhe dhewe, ndhewe
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko dhewe
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

miyambak

krama
Krama dhewe
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

: ngijèn, ora tunggal karo liya-liyane, mênjila;







Kata kunci/keywords: arti dhewe, makna dhewe, definisi dhewe, tegese dhewe, tegesipun dhewe

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.