Menyang kontèn

laku

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

laku (la)ꦏꦸ (ku)

ngoko
Krama lampah
Ngoko laku
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. cara-carané, pratikelé;
  2. tumindak, obah maju, ora mandheg, upama
    laku-ning sepur; laku-ning dhuwit;
  3. (tindak ki) lelungan; upama
    tumuli mbanjuraké laku-né;
  4. kawajiban nindakaké ayahan kraton, upama
    nggantung laku, nampa laku;
  5. cara, patrapé anggoné nindakaké, upama
    durung ngerti lakuné étungan iki;
  6. patrap, solah-tingkah, upama
    ngenggoni laku-ning satriya;
  7. sesirik utawa tapabrata, upama
    turuné wong ahli laku;
  8. êngg payu, upama
    jarit iki yèn diedol ana ing Sala ora laku;
  9. kèhing wanda ing dalem sapada tmr. tembang gedhé, upama
    tembang Witana kuwi laku wolu;







Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti laku, makna laku, definisi laku, tegese laku, tegesipun laku

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.