laku

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

laku

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko laku
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. cara-carane, pratikêle;
  2. tumindak, obah maju, ora mandhêg, upama laku-ning sêpur; laku-ning dhuwit;
  3. (tindak ki) lêlungan; upama tumuli mbanjurake laku-ne;
  4. kawajiban nindakake ayahan kraton, upama nggantung laku, nampa laku;
  5. cara, patrape anggone nindakake, upama durung ngêrti lakune etungan iki;
  6. patrap, solah-tingkah, upama ngênggoni laku-ning satriya;
  7. sêsirik utawa tapabrata, upama turune wong ahli laku;
  8. êngg payu, upama jarit iki yèn diêdol ana ing Sala ora laku;
  9. kèhing wanda ing dalêm sapada tmr. têmbang gêdhe, upama têmbang Witana kuwi laku wolu;








Kata kunci/keywords: arti laku, makna laku, definisi laku, tegese laku, tegesipun laku
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.