mangga

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

mangga Aksara Jawa: (ma) (ng) (ga)

krama
Krama inggil sumangga
Krama mangga
Ngoko ayo
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. têtêmbungan mratelakake ngajak;
  2. ayo;
  3. ênya, mara.

mangga

  1. (Kw) gêlêm.

mangga

  1. êngg ak pêlêm.

mangga

  1. pc kêmangga.

mangga krama/ngoko

  1. ak têgêl (têgêlan).









Kata kunci/keywords: arti mangga, makna mangga, definisi mangga, tegese mangga, tegesipun mangga
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org