Menyang kontèn

mati

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Tembung kriya

mati (ma)ꦠꦶ (ti)

ngoko
Krama inggil séda
Krama surud
Ngoko mati
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. ilang nyawané (uripé)
  2. (utawa memati ak) matèni, agawé pati
  3. ora urip (tumrap gegambaran, karangan lsp)
  4. ora bisa olèh laku kang prayoga (tumrap main)
  5. wis ora murub (tmr}}. diyan lsp)
  6. tetep, ora owah-owah (tmr. reregan lsp)
  7. wis ilang banyuné (tmr. sumur, belik lsp)
  8. mandheg, ora mlaku (tmr. jam, mesin lsp)
  9. wis ora dianggo (tmr. dalan, pasar lsp)
  10. ak. tanpa, ora nganggo;