mati

Saka Wikisastra, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Tembung aran[besut]

mati

  1. (surud, seda ki) ilang nyawane (uripe)
  2. (utawa mêmati ak) matèni, agawe pati
  3. ora urip (tumrap gêgambaran, karangan lsp)
  4. ora bisa olèh laku kang prayoga (tumrap main)
  5. wis ora murub (tmr. diyan lsp)
  6. têtêp, ora owah-owah (tmr. rêrêgan lsp)
  7. wis ilang banyune (tmr. sumur, bêlik lsp)
  8. mandhêg, ora mlaku (tmr. jam, mêsin lsp)
  9. wis ora dianggo (tmr. dalan, pasar lsp)
  10. ak. tanpa, ora nganggo;