sade

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

basa Jawa[besut]

sade Aksara Jawa: (sa)ꦢꦺ (de)

krama
Krama sade
Ngoko adol, dodol
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. adol, dodol
  2. nawakake (nglilakake, mènèhake) barang dêdagangane (wêwênange lsp.) marang liyan kalawan lêliru dhuwit;
  3. ent ngaton-ngatonake, mamèrake;








Kata kunci/keywords: arti sade, makna sade, definisi sade, tegese sade, tegesipun sade
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.