Kategori:Basa Jawa

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jump to navigation Jump to search

Basa Jawa iku kagolong basa Austronesia, ya kuwi basa-basa sing dienggo sawarna-warnane bangsa pribumi ing kapuloan sakidul-wetaning bawana Asia. Basa Jawa kasebar wiwit pucuk kulon pulo Jawa, Banten nganti pucuk wétan Banyuwangi déning kurang luwih 80 yuta panutur ibu. Saliyané iku, basa iku kasebar ning Walanda, Suriname, Curaçao lan ing Kaledonia Anyar. Saliyané kuwi Basa Jawa ya dituturaké ing Malaysia, Sumatra nganti Papua.

Basa Jawa ya dadi salah siji panyumbang paling gedhé kanggo panuwuhané basa Indonesia. Sanadyan dudu basa resmi ing pamaréntahan, basa Jawa iku nduwé pangaruh tinimbang basa-basa liyané kayata ing kosakata, lan istilah-istilah sing kadhangkala nganggo istilah Jawa.

Anak kategori

Kategori iki ngandhut 14 anak kategori ngisor iki saka gunggung 14 anak kategori.

K

T