Wiktionary:Bausastra Jawa/abang

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Jawa[besut]

Nomina
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/abang
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

abrit

krama
Krama Bausastra Jawa/abang
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

warna kaya dene warnane gêtih

    • mung dianggo abang-abang lambe pc: têtêmbungan manis mung samudana
    • ngabang bironi pc: bingung ênggone golèk butuh
Kacocogna karo bang, bang-bang.
  1. Salah sijining wrena:
    Raine abang mbranang amarga nesu







| width=1% | |bgcolor="#FFFFE0" valign=top align=left width=48%|

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/abang
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko



Kata kunci/keywords: arti Bausastra Jawa/abang, makna Bausastra Jawa/abang, definisi Bausastra Jawa/abang, tegese Bausastra Jawa/abang, tegesipun Bausastra Jawa/abang
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.