abang

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jujug: napigasi, golèk

Basa Jawa[besut]

Tembung kahanan[besut]

abang (ꦲꦧꦁ)

  1. warna kaya déné warnané gêtih;

Unggah-ungguh basa[besut]

Ngoko Krama Krama Inggil
abang abrit -

Kocap[besut]

  1. (baku) /abaŋ/

Paribasan[besut]

  • abang-abang lambé; têtêmbungan manis mung samudana,
  • ngabang bironi; bingung anggone golèk butuh,

Rèferensi[besut]

  • Poerwadarminta. 1939. Bausastra Jawa. Batavia: J. B. Wolters' Uitgevers-Maatschappij N. V. Groningen.

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Untuk pencarian yang lebih lengkap, silakan gunakan Leksikon sastra.org