Menyang kontèn

abang

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

ngoko
Krama abrit
Ngoko abang
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

abang ( (ha)ꦧꦁ (bang))

 
abang
  1. salah sijining wrena kaya déné warnané getih:
    Rainé abang mbranang amarga nesu
    • mung dianggo abang-abang lambé pc: tetembungan manis mung samudana
    • ngabang bironi pc: bingung enggoné golèk butuh


Kacocogna karo






Terjemahan kangge tembung abang[?]
Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti abang, makna abang, definisi abang, tegese abang, tegesipun abang

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.