abang

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Jawa[besut]

Pangucapan[besut]

Tembung aran[besut]

abang ( (ha) (ba) (ng))

  1. warna kaya déné warnané gêtih;

Unggah-ungguh basa[besut]

Ngoko Krama Krama Inggil
abang abrit -


Paribasan[besut]

  • abang-abang lambé; têtêmbungan manis mung samudana,
  • ngabang bironi; bingung ênggone golèk butuh,

Rèferensi[besut]

  • Poerwadarminta. 1939. Bausastra Jawa. Batavia: J. B. Wolters' Uitgevers-Maatschappij N. V. Groningen.

Books-aj.svg aj ashton 01f.svg Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.