Menyang kontèn

Wikisastra:Bausastra Jawa/pranala

Saka Wikisastra, bausastra mardika

Tembung kanthi aksara wiwitan: a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Otomatis: a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

pranala

Basa Jawa[besut]

  1. Sambungan ing internèt

Cara kocap[besut]

Asal usul[besut]

Tembung pranala dijupuk sakai basa Kawi utawa Basa Jawa Kuna sing njupuk saka basa Sangskerta: praṇāla sing tegesé "anak kali", saluran, terusan saka kolam lan sapanunggalané. Tembung sing mèmper jroning basa Sangskerta yakuwi: praṇālikâ sing maknané terusan utawa prantara. Jroning basa Jawa Kuna, tembung iki tegesé penyangga, sèndhènan, lapik utawa alas reca. Saliyané iku tembung iki bisa uga ateges, yoṇi utawa alas lingga. Sawetara informasi dijupuk saka Kamus Jawa Kuna-Indonesia, karangan Zoetmulder kanthi bantuan Robson, 1995.


Basa Indonesia[besut]

  1. Sambungan ing internèt

Cara kocap[besut]

Basa liya[besut]


Tembung kanthi aksara wiwitan: a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Otomatis: a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z