pati

Saka Wikisastra, bausastra mardika

basa Jawa[besut]

pati (pa)ꦠꦶ (ti)

ngoko
Krama inggil séda
Krama pejah
Ngoko pati
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. pisahing nyawa (sukma) saka ing badan wadhag
  2. ak tanpa, ora nganggo, up. pati diyan, pati rasa
  3. (patining tanggal, patining sasi) entèking tanggal (-sasi)
  4. (ora pati) 1 ora ... banget, mung rada 2 (ut. ora pati-pati) ora bakal ... (yèn ora ...)
  5. (Snk) (Kw) ratu.








Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti pati, makna pati, definisi pati, tegese pati, tegesipun pati

Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.