wulu

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Jawa[besut]

Ucapan[besut]

Ètimologi 1[besut]

Saka Jawa Kuna wulu (rambuting awak, elar), saka Proto-Malayo-Polinésia *bulu₁ (rambuting awak; elar). Sababon karo Tagalog búlo, Malayu bulu, Bali bulu, Sasak bulu, Sundha bulu, Mangkasar bulu.

Tembung aran[besut]

wulu (krama-ngoko wulu)

  1. (anatomi) rambuting kéwan utawa manungsa kang thukul ing awak
  2. (anatomi) elar sing nasabi awaking kéwan iwèn
Tembung andhahan[besut]

Ètimologi 2[besut]

Sandhangan swara i (wulu)

Saka Jawa Kuna hulu (endhas), saka Proto-Malayo-Polinésia *qulu (endhas, pérangan ndhuwur), saka Proto-Austronésia *quluh. Sababon karo Bali ulu (sandhangan swara i).

Tembung aran[besut]

wulu (krama-ngoko wulu)

  1. araning sandhangan ing aksara Jawa

Ètimologi 3[besut]

Kasilih saka Arab وُضُوء(wuḍūʾ). Tembung silihan saèmper kang padha saka basa Arab ya iku Indonésia wudu, Inggris wudu.

Tembung kriya[besut]

wulu

  1. (Islam) raup lan wisuh ngarepaké salat