Wiktionary:Tembung kanthi aksara wiwitan I

Saka Wiktionary, bausastra mardika
Jujug: navigasi, golèk
Bali menyang indèks artikel

Daftar ing ngisor iki arupa tembung kang asalé saka Basa Indonesia lan jarwané ing Basa Jawa. Tembung kang dicithak 'kandel' dipigunakaké jroning tataran basa Jawa krama.

I[besut]

  • ia, iya = iya, inggih, injih
    • mengiakan = ngiyani, mbeneraké
  • ia, dia = dhèwèké
  • ialah = iya kuwi, yaiku, yakuwi
  • iba = mesakaké
    • beriba-iba = nrenyuhaké
  • ibadat = ibadah
    • beribadat = ngibadah
  • ibarat = umpama
    • mengibaratkan = ngibarataké
  • iblis = dhemit, sétan
  • ibu = ibu, biyung ,emak


Sumber[besut]

  1. Kamus Indonesia - Daerah Jawa, Bali, Sunda, Madura, Sugiarto, dkk, PT Gramedia Pustaka Utama, 2007
Bali menyang indèks artikel